Projektjeink

Az Urbanology a Mondolo Egyesület környezeti nevelési célú kezdeményezése. Az urbanology.hu oldalon a fizikai térben megvalósult projektjeinkhez kapcsolódó, QR kódokról és a keresőből is elérhető, online oktatóanyagokat és egyéb “zöld” érdekességeket találsz.

A Szegedi Távfűtő Kft. (SZETÁV) és a Mondolo Egyesület mellett céges és városi partnerek részvételével zajlott projektben eddig öt szegedi fűtőmű kapott látványos új külsőt, környzeti edukációs célú mondanivalót, és az adott városi természetvédelmi problémára reflektáló gyakorlati megoldásokat.

Fecskés fűtőmű

Figyelemfelkeltés és gyakorlati megoldások felvonultatása a városi fecskék segítése érdekében. Részletes projektbemutatás.

Sünis fűtőmű

Figyelemfelkeltés, gyakorlati megoldások és iskolások bevonása a városi sünök segítéséért. Részletes projektbemutatás.

Szetáv TV

Szabadtéri mozi és figyelemfelkeltés az illegális szemétlerakás problémájára az ország legnagyobb televíziójával. Részletes projektbemutatás.

Beporzó Hadművelet

Figyelemfelkeltés, méhlegelők, méhhotelek és őshonos növénykert a beporzók, és általában a városi biodiverzitás segítése érdekében. Részletes projektbemutatás.

Zöld küllős fűtőmű

Figyelemfelkeltés a kulcsfajok jóllétének fontosságára. Gyakorlati megoldás felvonultatása a harkályok és egyéb fajok segítésére. Részletes projektbemutatás.

2022. tavasz

2022. nyár