Természetvédelmi Street Art

A városi élet csak akkor lehet teljes, ha harmónikus együttélésre törekszünk az állat- és növényvilággal. Ha tudjuk értékelni a madarak énekét, a virágok illatát, a folyóparti sétákat. Ha élünk és élni hagyunk. Az embernek szüksége van a természetre az életterében. 

A Mondolo Egyesület célkitűzései közé tartozik a környezeti nevelés utazással, természetjárással, önfejlesztéssel kapcsolatos ingyenes programokon, tartalmakon keresztül. Úgy hisszük, hogy eddigi munkásságunkat a Természetvédelmi Street Art projekttel sikerül új szintre emelni.

A megálmodott és létrehozott festmények komplex, online elemekkel tűzdelt városrehabilitációs programot valósítanak meg:

  • Javítják a városképet, ezzel az ottlakók közérzetét
  • Felhívják a figyelmet egy adott, biodiverzitást érintő problémára
  • Lehetőséget nyújtanak azonnali, mélyebb ismeretszerzésre online elérhető tartalmakon keresztül
  • A környeztei problémára megoldási lehetőséget kínálnak mind magukban, mind a “nézők” által megvalósítható javaslatokon keresztül
  • A látogatók játékos “városi természetjáráson” vehetnek részt, melyen szórakozva ismerik meg a várost és a városi természet kihívásait 

fecskefészek fűtőmű mondolo szetáv szeged street art környezetvédelem

A kezdeményezés folytatásaként bővítjük a helyszínek számát, a festményeket és a hozzájuk tartozó online funkciókat. A progamot európai hírű környezetvédelmi és idegenforgalmi attrakcióvá fejlesztjük.