SZETÁV TV

Helyszín: Szeged, Fűtőmű utca
Elkészült: 2020. szeptember
Együttműködők: Mondolo Egyesület, SZETÁV Kft., Belvárosi Mozi Szeged

Külvárosi Mozi Pikniknek vetítéssorozatnak helyet adó „Szetáv TV” 2020 májusában készült el. Az ország legnagyobb televíziója hét héten keresztül szórakoztatta a szegedi közönséget.

A Szetáv TV szerepe azonban túlmutat a közösségi szórakoztatáson. Egy sokkal magasztosabb funkciót álmodtunk meg neki: hogy felhívja a figyelmet az illegális hulladéklerakás problémakörére, és segítse a városi környezetvédelem gyakorlatba történő átültetését.

Az óriás televízió szeptemberben elkészült bővített dekorációja egy füves, virágos, réti tájba emeli át az eszközt, mely így fontos mondanivalót kapott. A SZETÁV és a Mondolo munkatársai az ország legnagyobb televíziójának “kidobásával” kívánnak görbe tükröt tartani a társadalom, saját dolgaikért felelősséget nem vállaló, tagjai elé.

Az árokparton, az erdőben vagy az útszélen lerakott építési törmelék, rozsdásodó elektronikai eszköz kupac és egyéb szemét évszázadokig csúfítja a környezetet, szennyezi a talajt és mérgezi az élőlényeket. De szerencsére bárki tehet ez ellen, és meg is mutatjuk, hogyan!

A festmények információs tábláin található QR kódok leolvasásával a látogatók további ismeretterjesztő anyagokat, videókat találnak.