Sünis fűtőmű

Helyszín: Szeged, Vedres utca
Elkészült: 2020. november
Együttműködők: Mondolo Egyesület, SZETÁV Kft.

Az őszi lombhullási időszak végén újabb állomással és környezetvédelmi küldetéssel bővült a szegedi VÁROSMETAMORFÓZIS elnevezésű természetvédelmi street art programunk, melyet a SZETÁV Kft-vel közösen keltettünk életre.

A projekt során az Odessza városrész környezetszennyező óriása egy környezeti nevelésre alkalmas művészeti alkotássá alakult át, mely kifejezetten a lakott területen élő és éppen téli álomra készülő sünök helyzetére és kihívásaira hívja fel a figyelmet.

A VÁROSMETAMORFÓZIS korábbi állomásaihoz hasonlóan az óriás “Bazsi, a süni” festményhez információs tábla, QR kódok és online oktatófelület is tartozik. Az oktatás azonban nem csak az online térben valósult meg! 

A Mondolonál hisszük, hogy a környezeti nevelés leghatékonyabb útja, ha az a gyakorlatban, kézzelfogható módon valósul meg! Ennek fényében közös részprojektbe fogtunk a Tiszaparti Általános Iskolával.

A SZETÁV finanszírozásában 6 előre legyártott, lapra szerelt sünodút vittünk a iskolába, ahol a gyerekek szabványos sünodúkat, ún. süngarázsokat készítettek. Készíts Te is! Útmutatónkat itt találod.