Famanó Közösségi Projekt

Segíts megvalósítani a következő, természetvédelmi célú óriás falfestményt! Hozzunk létre együtt egy szuper helyet a szegedi belvárosban, ahol grafittik helyet ámulni-bámulni és tanulni lehet!

FIGYELEM! 29 támogató segítségével az eredetileg tervezett összeg 104%-a gyűlt össze alig két hét alatt. Nagyon örülünk, és egyúttal megkérünk, hogy erre a célra már ne utalj!
100%

A Mondolo Egyesület legújabb falfestménye a famanók, az erdei élővilág alig-alig elcsíphető, ám annál fontosabb segítőinek lakhelyét hozza a gyerekek látóterébe. A 17 x 2,6m méretű látványos festmény, valamint a hozzá tartozó információs tábla Szeged belvárosában hívná fel a figyelmet a holtfák, és a rajtuk, bennük, belőlük élő élőlények fontosságára.

famanó falfestmény szeged mondolo urbanology

A Mondolo Egyesület legújabb falfestménye a famanók, az erdei élővilág alig-alig elcsíphető, ám annál fontosabb segítőinek lakhelyét hozza a gyerekek látóterébe. A 17 x 2,6m méretű látványos festmény, valamint a hozzá tartozó információs tábla Szeged belvárosában hívná fel a figyelmet a holtfák, és a rajtuk, bennük, belőlük élő élőlények fontosságára.Bal oldalon a mostani állapot, jobb oldalon a megvalósult 17 méter hosszú festmény egy részlete látható.

 Lejjebb részletes infókat találsz a közösségi projektünkről! A famanók elkészült lakrönkjéről készült képeket alul találod!

A sikeres közösségi gyűjtésben támogatóink voltak:

Black Bee Logistics Kft.
Controlex Könyvszakértő, Befektetés
Mondolo Egyesület
Anonim támogató
Anonim támogató
Kosztyó Kristóf
Baricz Teréz
Antali Dániel
Ébertné Molnár Réka
Pakot Renáta
Látos András
Pál Máté
Kónya Júlia Anna
Lenner Nóra
Dobai Tibor
Kiss Bence András
Kovács Emese
Dudás Edit —
Mészáros Dániel
Balatoni Balázs
Dávid Norbert
Dr. Horváth Janina
Köteles Erika
Tatár Tibor
Farkas Boróka
Biegelbauer Éva Petra
Török Péter
Bana Krisztina
Kerekes Ilona

Így támogass

Összesen 655 000 forintot szeretnénk összegyűjteni a projekt megvalósítására. Részletes bontást lejjebb találsz.

Bármekkora összeget is küldj, nagyon fogunk örülni neki!
Mondolo Egyesület
Raiffeisen Bank
12067204-01707792-00100008
Közleménybe: “támogatás

Figyelem! Szeretnénk a weboldalon megjeleníteni a támogatóink nevét, 10 000 Ft-ot elérő támogatás felett pedig a neved a falfestmény információs táblájára is felkerülne a helyszínen. Kérjük, hogy amennyiben ehhez nem járulsz hozzá, a “támogatás” után írd a közleménybe, hogy “anonim”.

A falfestmény részletei

Méret: 17m X 2,6m
Helyszín: Szegeden, a Nádor utcát (Oroszlán u. felől) a Somogyi utcával összekötő sikátor
Látványterv készítője: Buzás Aliz
Festők: Muralpaint
Festés tervezett időpontja: 2022. június vége

Kérdések és válaszok

Mennyi pénzt gyűjtötök és mire költitek el?

Összesen 655 000 forintra van szükségünk a projekt megvalósításához, ebből a egyesületünk 120 000 Ft-ot biztosít.

A költségek:
– a festékek ára és a festők munkadíja együtt kb. 420 000 Ft
– időjárásnak ellenálló információs tábla tervezése és gyártása, kapcsolódó online tartalmakkal: 105 500 Ft
– fotó és videó anyagok gyártása: 70 000 Ft
– vésztartalék festék, tábla alapanyag emelkedésre, közösségi ecsetekre: 10%, azaz 59 500 Ft

Miért közösségi finanszírozással?

Korábbi óriás falfestményeinket hazai és nemzetközi céges támogatásból azért tudtuk megvalósítani, mert a projektek célja egybevágott a partnerek céljaival is.

A kisebb felület, a mesés elemek és az erdei élővilág bemutatása a családok számára lehet vonzóbb, hiszen egészen közelről, mesés-rajzos formában ismerkedhetnek egy komplex természetvédelmi témával.

Szeretnénk ebben a projektben a munkánk és a környezeti nevelés iránt elhivatott szegediek, és távolabbi követőink támogatását kérni. Hiszünk abban, hogy összefogassal több kis adománybol is meg tud valósulni az első ilyen belvárosi street art projekt.

Mi történik a pénzzel, ha nem gyűlik össze a pénz a határidőig?

Ha nem sikerül a közösségi forrásbevonás, igyekszünk még közeli és távoli cégeknél kalapozni, hogy kipótolják számunkra a hiányzó összeget. Ha ez sem sikerül, akkor egészen addig eltoljuk a megvalósítást, míg más forrásból az egyesületünk a teljes projekthez szükséges összeget össze nem gyűjti.

Beérkezett támogatást visszautalni nem tudunk, de céljainkra (környezeti nevelés és természetvédelmi projektek megvalósítása) fordítani igen. Referenciáinkat az oldal alján találod.

Honnan tudjam, hogy meg is csináljátok, amit ígértek?

Öt óriás falfestmény és számos korábban megvalósult vagy most futó természeti nevelés célú rendezvényünk a garancia a teljesítésre. Az engedélyeink már megvannak, a művészek pedig már most készen állnak. Hosszú távon nagy terveink vannak famanó barátainkkal, így nagyon szeretnénk, ha egy látványos központi helyen is lehetne velük találkozni.

Referenciáinkat az oldal alján találod.

Részt lehet-e venni a festésben?

Igen, szeretnénk, ha egy szép hétvégi napon a támogatók és gyerekeik és tudnának segíteni a festésben egy jó hangulatú közösségi program keretében. Mindenről időben fogunk szólni a Facebookon. Minél többen magukénak érzik a festményt, annál jobb!

Referenciáink és térkép

A térkép tartalmazza az Urbanology Természetvédelmi Street art kezdeményezésünk keretében megvalósuló összes óriásfestmény és gyakorlati természetvédelmi megoldás elhelyezkedését:Az utóbbi két évben több nagyszabású természetvédelmi street art projekt mellett gyerekek környezeti nevelését célzó eseményeink és programsorozataink valósultak meg. Kattints a képekre több információért róluk:A