By Tibor 2020-10-06 In környezetvédelem

Hulladékvadász – Hőtérképen az illegális hulladéklerakatok

Az urbanology illegális hulladéklerakással foglalkozó oldalán már bemutattuk a Hulladékvadász megoldását a környzetet csúfító és romboló illegális lerakatok bejelentésére, most pedig térképen is megnézhetjük az ország “legpirosabb” régióit szemét szemszögből.

Hulladékvadász hőtérkép

A Qubit friss cikkében figyeltünk fel a hőtérképre, mely eddig elkerülte a figyelmünket:

hőtérkép illedális hulladéklerakás urbanology hulladékvadász
Vörös folt Budapesten

Legszembetűnőbb Budapest, Kecskemét, Debrecen, Tatabánya és Győr szennyezettsége. Fontos megjegyezni, hogy az, hogy Makó például semmilyen színnel nem jelenik meg a térképen, nem jelenti azt, hogy a város környékén egyetlen illegális lerakat sincs. Nagyobb eséllyel azt mutatja, hogy a hulladekvadasz.hu oldalon, vagy a terepi bejelentésre szolgáló appokban, erről a területről még nem töltöttek fel adatokat.

Nagyon sok esetben a piros foltok olyan városi, közterületen lévő “lomokat” jelölnek, melyeknek sorsa viszonylag gyorsan megoldódik az erdőkben, árokpartokon lerakott kupacokéhoz képest.

szeged tv közterület szemét illegális hulladék urbanology

A Hulladékvadász csak egy eszköz a bejelentésre, melyet mindenképp érdemes megejteni, ha illegális szemétkupacokba botlunk. Óriási, akár évszázadokig tartó terheléstől szabadíthatjuk meg ezzel a környezetet.

Ha erdőn-mezőn vagy közterületen találkozunk lerakattal, keressük meg az Önkormányzatot, akik gondoskodnak a felszámolásról és a felelősök felkutatásáról.

Bővebb információt illegális szemétlerakásról, és saját holmijaink felelős (és igyenes!) elhelyezéséről a https://urbanology.hu/illegalis-hulladeklerakas/ oldalon találsz. Ha Szegeden jársz, látogasd meg óriás falfestményünket, mely a témát dolgozza fel, és emellett közösségi szórakoztatásra is alkalmas!

A Mondolo Egyesülettel rendeszeresen szervezünk közösségi szemétszedéseket, csatlakoztt közösségünkhöz, és tarts velünk!